masszőr házhoz megy

Kismama Masszázs

Kifejezetten várandós nőknek és szülés után lévő édesanyák számára tettük elérhetővé.

Szülés előtti és utáni időszakban is rengeteg folyamat megy végbe egy édesanya testében. Nem ritka az az eset, amikor a nagy pocak miatt áldott állapotban, vagy szülés után – amikor sokat kell fogni a babát – elfáradnak az édesanya izmai és ettől különböző fájdalmak jelennek meg.

Milyen tünetek fordulnak elő gyakran?

Leggyakrabban a derék-, nyak, vállövi fájdalmakkal keresnek meg minket. Nem ritka továbbá a végtagok, főleg a láb vizesedések lassabb múlása is, hiszen szülés előtt és után is velünk maradhat ez a tünet.

Ezek kezelésére lehet optimális választás a kismama masszázs. A fáradt sejteket felélesztjük és új életet adunk a fájdalmas területeknek. Ezt a keringés megfelelő fokozásával érjük el úgy, hogy frissebb vér áramlik a sejtek között.

A várandósság melyik szakaszában lehet masszázs kezelést alkalmazni?

Kifejezetten hozzáértő szakemberek a várandósság első hetétől az utolsó hétig tudják kísérni a kismamát. Abban az esetben nem javasolt a masszázs kezelés, ha az orvos megtiltja esetleg kórelőzmények, vagy a terhesség jelen állapota miatt.

Szülés után mikortól lehet masszőrt hívni?

Az első héten már lehet. Nagy odafigyeléssel és körültekintéssel kell ilyenkor kezelni, mert magasabb a trombózis kockázata.
(Azonban a vérhigító szedése nem kizáró tényező.)

Milyen állapot indokolja a masszázst?

Ha a kismama fájdalmakkal él, az senkinek sem jó a családban. Bármilyen fájdalom indokolhatja a masszázs alkalmazását. A kezelés egy fajta szelíd gyógymód, gyengéd keringés fokozás, mely minden esetben a bennünk lévő vér friss áramlását idézi elő. Erre azért van nagy szükség, mert a vér szállítja a hormonokat, tápanyagokat és az oxigént a sejtektől a sejtekig.

A vér áramlása maga az élet áramlását jelképezi.

A masszázs az egyik legősibb és legtermészetesebb módja a fájdalom csillapításának.