masszőr házhoz megy

Nyirok Masszázs

A nyirokmasszázs egy speciális masszázs mely serkenti, aktivizálja a nyirok rendszer működését, a para-szimpatikus idegrendszer aktivitását.

A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokutak szabaddá tételével oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan a megfelelő gyorsasággal működtetni a nyirokkeringést.

A szervezet méregtelenítésével erősíthetjük az immunrendszer megfelelő működését is.

A vér hormonokat-, tápanyagot és oxigént is szállít. A vér útját szabaddá téve könnyebben érnek célt a testen belüli információk.

A nyirokmasszázs segítségével a nyirok áramlási sebessége megnövelhető, aminek hatására fokozódik a méreganyagok eltávolítása. A szövetek közötti folyadék elvezetésének serkentésével növeljük a méregtelenítést, a sejtek, a belső szervek, ízületek, izmok vérellátását, táplálék és oxigénellátását.

Ismétlődő igénybevétele fokozza a salakanyagok elszállítását, megszűnteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, ily módon a sejtek és a szövetek regenerálódását is elősegíti. Hozzájárul meglevő gyulladások, sebek gyógyulásához, mérsékli a gyulladáskészséget.

A friss levegőn végzett mozgás szintén javítja a sejtek oxigén felvételének képességét és serkenti a keringést. E kettő segítségével hatás többszörözés érhető el.

Kiknek ajánljuk?

Ha úgy érzed, hogy elakadások vannak a keringésedben – azaz lassú -, akkor érdemes ezt a masszázs típust választanod. Sok esetben orvosod is ezt javasolhatja. Mikor lehet ez?
  • ha gyakran duzzadnak, vizesednek az ujjaid, vagy a lábad,
  • ha méregteleníteni szeretnéd testedet és kívül-belül gyorsítanád a folyamatot,
  • ha fogyni szeretnél, akkor
mindenképpen érdemes foglalnod egy időpontot!

Mi történik a kezelés hatására?

Az érzékeny nyirokterületek (ágyék, hónalj, nyaki terület) megduzzadt fájó nyirokcsomók, fájdalma mérséklődik, működésük javul. A kezelésekkel felgyorsul a nyirokkeringés, melynek hatására csökkenthető a nyirokpangás, a végtagok ödémásodása, megszüntethető.