masszőr házhoz megy

Sport Masszázs

A sportmasszázs célja többféle lehet:

Attól függően, hogy sportolás, vagy nehéz fizikai munka előtt, vagy után vesszük igénybe.
A sportmasszázs széles körben elterjedt, nyugati tanulmányok alapján végzendő masszázsfajta. Leginkább a svédmasszázshoz hasonlítható, ám annak egy sokkal erőteljesebb, intenzívebb, a mélyizomzatra kiható változata.

A sportmasszázs során alkalmazott masszázstechnika nem a simító, gyengéd mozdulatokból áll, hanem erősebb dörzsölő, gyúró, néhol ütögető fogásokat alkalmazó masszázs is lehet.
A rendszeresen végzett sportmasszázs a fizikai kondíció javításának kiváló módja, mely hatásánál fogva férfiaknak és nőknek egyaránt ajánlható.

A sporttevékenységek előtti masszázs:

Lényege, hogy a feszülő, letapadt, merev, görcsös izmokat felszabadítsuk, ezáltal azok rugalmasak, ellenállóbbak és terhelhetőbbek legyenek. Az intenzív masszázs felkészít a testmozgásra. Hatására jelentősen növekszik izomzatunk teljesítménye és csökkennek a sérülések esélyei.

A sporttevékenység utáni masszázs:

Célja a regenerálás, amely két fő szakaszból áll:

1. Közvetlenül az izmok terhelése után végzett masszázs célja, hogy a megterhelt szövetekből a salakanyagok mielőbb eltávozzanak. Javasolt ilyenkor nagyobb mennyiségű folyadékot fogyasztanunk. A felgyülemlett tejsav eltávolításával elkerülhetjük az izomlázat.

2. Majd az ezt követő (pl. edzések közötti) masszázsok jelentősége, hogy az izmaink regenerálódjanak, és a megfelelő izomtónusunk visszaálljon.

Izomlazító krémek alkalmazása:

A sportmasszázsnak jó kiegészítői az izomlazító sportkrémek, sportbalzsamok és gélek, melyeket használhatunk bemelegítésre, és/vagy az izomláz csökkentésére. Ezek a speciálisan kifejlesztett készítmények serkentik az izmok vérkeringését és oxigénellátását. Tehát használatukkal a masszázs eredményét tovább fokozhatjuk. Jó szolgálatot tesznek akkor is, ha nincs lehetőségünk masszőrhöz fordulni.

Kinek javasolt?

A sportmasszázs további hatásai: